reede, 16. oktoober 2009

Pikk tee pesapunumiseni

"You get to a certain point in a relationship where it’s just too late to have sex, you know?"

Kas mees ja naine saavad olla sõbrad? Meeste sõbrad on ju mehed, naised aga tahavad millegipärast just meestega sõbrad olla. Mehed ei saa naistest aru ja nad teavad seda.

Kes vihkas keda enne? Kas armastus on piinlik? Mitu korda peab kutsika ninapidi pudru sisse pistam, enne kui ta uskuma jääb, et see ongi tema söök.

Kui Harry kohtas Sallyt, siis algas aastaid kestnud peitusemäng.


Harry ja Sally

Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teater on vapralt ette võtnud populaarse filmi, kus peaosi mängisid Billy Cristal ja Meg Ryan. Häbeneda polegi põhjust. Filmistaarid tulevad etenduse ajal vaid õige põgusalt meelde. Igatahes saavad Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt suurepäraselt hakkama. Paremini kui Harry ja Sally. Ka filmi kõige tuntum stseen, kus Sally einelas orgasmi teeskleb, saab laval võimsalt maha mängitud. Kahju muidugi, et etendusse ei mahu kaaseinestaja, kes sama sööki tahaks süüa, mida Sallygi. Lõbus on ikkagi.

Etendus on koguaeg kohal, haarav. Omaenese kogemused torkavad aeg-ajalt, aga võimsalt haakuvad hoopis eesti inimeste lood, mida ekraanilt näidatakse. Lihtsad, aga ometi erilised. Kohati lausnaljakad. Nagu inimesed ikka.

Anneli Rahkema Maried on süüdistatud teatavas ilmetuses. Sellega ei oska ma nõus olla. Tema fiksatsioonid olid lõbustavad, pisut naljakamad, kui elu ise. Ja eks olnudki see tegelikult Harry ja Sally tükk, teised on rohkem nagu taustaks.

Kokkuvõtteks - soovitan vaadata, mõnus meelelahutus, vahest ka teatav äratundmine. Pärast etendust ei olnud väsinud ka.


Nora Ephron
KUI HARRY KOHTAS SALLYT

Dramatiseerinud Marcy Kahan
Lavastaja Jaanika Juhanson
Kunstnik Erki Kasemets
Tõlkija Anne-Ly Sova
Muusikaline kujundaja Elmar Sats
Video Maiju Ingman

Videorežisöör Kati Kivitar

Osades Ülle Lichtfeldt, Tarvo Sõmer, Erni Kask, Rauno Kaibiainen, Eili Neuhaus, Anneli Rahkema või Liisa Aibel.


Kommentaare ei ole:

Blog.tr.ee