teisipäev, 29. september 2009

Palju toredaid inimesi


Selline linnapea siis


Enne valimisi on toredaid inimesi üldse hämmastavalt palju. Aga see selleks.
Käisin täna valimisdebatti kuulamas. Rakveres ikka, sest kus mujal veel selliseid staare näeb. Teate ju isegi, kes Rakvere linnapeaks tahab saada ja millised suurepärased õuelaulikud tal on.
Debatt iseenesest oli igav. Arvatagi. Moderaator oli endine kirikuõpetaja ja ajakirjanik Tauno Teder, kes ajas asja vaoshoitud ja akadeemilisel moel. Esinesid linnapeaks pürgijad ja muidu tähtsad mehed. Üldmuljena võiks nentida, et need mehed ei saa ilmast ilma aru, mida neilt küsitakse. Üks läks koguni nii kaugele, et ki vastamise järg temani jõudis, ütles ta vastuseks põhimõtteliselt küsimuse enda. Teadagi, kes nii loll võib olla.
Säravaid lubadusi ei julge seekord keegi anda. Kõike head ja ilusat loodetakse teha eurorahadega, kui õnnestub neid hankida. Olgu see siis Pauluse kirik, seltsimaja või vanalinna arendamine.
Lõbusaid hetki ka. Kui PV hakkas oma rakverelembust tõestama (Olen pärit Virumaalt, Tudu lähedalt, Virunurme külast, mis on Ida-Virumaal ja süüdistan Eesti Vabariiki selles, et inimesed on sealt ära kolinud - mis pistmist on sel Rakverega??), küsis keegi meeshääl üle poole saali: "Kes see võõras on?" Nii armas.
I2 tahtis ka särada, eriti naispool, sest eks kandideeri ju temagi. Küsimused olid kehtivale linnapeale ja puudutasid tema nihelemist ja seksuaalelu. Jaadla tunnistas puhtsüdamlikult, et tema ei ole Ingridiga maganud (mida talle süüks pandi). Publik hakkas huuli vileks seadma ja muidu jaurama. Moderaator hakkas modereerima.
Küsijaid oli teisigi. Üks tädi küsis väga pikalt ja põhjalikult bussiliinide kohta. Küsimusest sai hea ülevaate bussiliiklusest Rakveres ning ka tema marsruutidest. Küsimus oli nii pikk a põhjalik, et vastuseid ma ei märganudki.
Silma jäi grupp nihelevaid noori roheliste kampaaniasärkidega. Särgi värvile ja põõsastikku käsitlevale tekstile vaatamata polnud nad seal Rohelisi toetamas. Kesikuid hoopis. Tugi oligi visuaalne - noored olid kohal. Kõik.
Miks ma üldse heietama hakkasin? Et täpsustada paari asja - kõva ja selge häälega rääkimine ei ole karjumine. Virumaa Teataja ajakirjanik Pulver ei ole ühegi erakonna liige. Indrek Saar ei hiilinud kõrvu kikitades nurga taga. Ta pole nimelt Eestiski.
Aga jah, nädala pärast show jätkub. Loodan kohal olla. Siis on ehl lõbusam ja juttu ajavad peaasjalikult naised.

1 kommentaar:

TT ütles ...

Kas sa näe, malevatuttavgi pildil:)

Blog.tr.ee