laupäev, 22. november 2008

Aardejaht: nõud

Erilisi esivanemate aardeid ja perekonna portselani pole mul ette näidata. See pisku, mis üldse olemas on, on targu minu ema hoida. Minu esiemad polnud ilmselt ka eriti uhkete lauanõude kollektsioneerijad. Kui aus olla, siis meeldivad ka mulle tegelikult pigem tõhusad ja toekad nõud, suuri kruuse eelistan habrastele tassidele, suppi söön pigem kausist kui taldrikust.

Esimene pilt on kohe pisut teemast mööda. See jõehobune on muidugi selles mõttes nõu, et temas saab asju hoida.



Jõehobune
Elizabeth Arden Treasures of the Pharaohs


Edasi jätkame söögitarvikutega. Need paar asja on pärit teise ilmasõja ajast, mil mu vanaema töötas ohvitseride kasiinos. Tõhusad nõud, siiamaani käigus.




Ja siis isiklik mälestusese ühest üpris romantilisest õlleõhtust Belgias. Eks proovige ise sellisest klaasist õlut juua. Aga õlleklaas see on.




Räägitakse, et Kukupai juures olla veel aardeid.

5 kommentaari:

kukupai ütles ...

Oi, see jõehobuke on armas! Ja tõepoolest on uskumatu, kui ajatud on need taldrikud ja tassid...
Üldse, ega see aardejaht olegi antiigi otsimiseks :P vaid ikka nende asjade leidmiseks, millel oma lugu ja tähendus taga. Ning sel õlleklaasil kindlasti on tähendus.

Kaamos ütles ...

Õlleklaasi pole võimalik ilma aluseta püsti seisma panna; kas kohas, kus sellisest anumast õlut serveeriti oli see puurakis klaasi jaoks ka laual kohe olemas või pidi laua puhtana hoidmise huvides selle kindlasti enne tühjendama?

sille ütles ...

uskumatu, kui vastupidavad võivad mõnes kodus olla nõud :)
õlleklaas on disainitud tõesti väga käepäraseks. :P

Herezia ütles ...

Need Saksa nõud on tõesti hävimatud. Nende hoidmise eest tuleb siiski vanemaid naissugulasi tänada, minu valduses on need alles mõne aasta.

Kwak'i serveeritakse tõepoolest selliste rakistega. Aga mitte see, et klaas ise püsti ei seisa, ei ole see krutski asja juures - ettevaatamatu (ja liiga ahne) rüüpamise korral plartsatab õlu vastu silmnägemist.

enetimm ütles ...

vanad nõud, mis nii hästi vastu pidanud... ja ikka kasutusel! meenutasid mulle ühe siinse töökaaslase lugu, kellel on kodus vanaemalt saadud kauss samasuguse kotka ja haakristiga! ta oli selle saksamaalt kaasa toonud, kui kanadasse kolis!
õllekann on tõesti väga põnev!

Blog.tr.ee